Deuterokanonik (Apokrif) Kitaplar Tobit Yudit Ester Bilgelik Sirak Baruk Yeremya’nın Mektubu Azarya’nın Duası Suzanna Bel ve Ejderha 1. Makabeler 2. Makabeler 3. Makabeler Esdras Ezra Maneşşe’nin Duası 151. Mezmur 4. Makabeler

Tobit

9Bundan sonra Tobyas Rafael'e dönüp şöyle dedi:

2"Azarya kar­deş, yanına dört hizmetçiyle iki deve al ve Rages'e git.

3Gabael'in evine git, ona pusulayı ver ve para işiyle ilgilen. Onu düğüne davet et.

4Bili­yorsun ki babam günleri sayıyor ve her geçen gün ona sıkıntı veriyor.

5Raguel'in yapacaklarına ilişkin içtiği andı gördün. Onun andı elimi kolumu bağlıyor." Rafael Medya'ya, Rages'e gitmek üzere dört hizmetçi ve iki deveyle yola çıktı. Vardıklarında Gabael'in evinde kaldılar ve Rafael ona pu­sulayı verdi. Ona Tobit'in oğlu Tob­yas'ın evlendiğini söyledi ve onu düğüne çağırdı. Gabael torbaları Rafa­el'in önünde saymaya başladı, mühür olduğu gibi duruyordu, bütün torba­ları develere yüklediler.

6Sabahleyin erkenden şölene yetişmek için birlikte yola çıktılar ve Raguel'in evine vardı­lar. Tobyas yemek yiyordu. Ayağa kalkıp onu karşıladı. Gabael hüngür hüngür ağlamaya başladı ve şu sözler­le onu kutsadı: "Davranışlarında adil ve cömert olan kusursuz bir babanın erdemli oğlu! Tanrı seni, eşini, eşinin anne ve babasını kutsasın! Kuzenim Tobit'in bu canlı suretini bana göster­diği için Tanrı'ya hamdederim!"


Başlangıç