Matta Markos Luka Yuhanna Habercilerin İşleri Romalılar 1. Korintliler 2. Korintliler Galatyalılar Efesliler Filipililer Koloseliler 1. Selanikliler 2. Selanikliler 1. Timoteyus 2. Timoteyus Titus Filimon İbraniler Yakup 1. Petrus 2. Petrus 1. Yuhanna 2. Yuhanna 3. Yuhanna Yahuda Vahiy

1. Korintliler

Tanrı'nın Hizmetçileri

3Ama ben, kardeşlerim, sizlerle ruh­sal insanlarla konuşur gibi konuşamadım. Tersine, bedensel kişilerle, Mesih'te bebeklerle konuşur gibi ko­nuştum.

2Sizleri sütle besledim, etle değil! Çünkü şu ana dek buna hazır değildiniz. Kaldı ki, şu anda bile hazır değilsiniz.

3Çünkü hâlâ bedensel kişi­lersiniz. Aranızda kıskançlık, kavga­cılık sürüp giderken bedensel olduğu­nuzu tartışmaya gerek mi var? Diğer insanlar gibi davranmıyor musunuz?

4Çünkü biri, "Ben Pavlus'a bağlı­yım", öbürü, "Ben Apollos'a bağlı­yım" derken, sıradan insanların düze­yinde değil misiniz?

5Apollos kim, Pavlus kim? Kendileri aracılığıyla ima­na kavuştuğunuz hizmetkârlardır. Rab her birine uygun görevler vermiştir.

6Ben ektim, Apollos suladı, ama Tanrı geliştirdi.

7Öyle ki, ne ekenin ne de sulayanın önemi var. Gelişmeyi sağ­layan Tanrı'dır önemli olan.

8Eken de, sulayan da eşittir. Emeğine yaraşır biçimde her biri karşılığını alacaktır.

9Çünkü biz Tanrı'nın iş ortaklarıyız. Sizler Tanrı'nın çiftliği, Tanrı'nın yapısısınız.

 

Kalıcı Temel

10Tanrı'nın bana verilen kayrası uyarınca bilge bir mimar gibi temeli attım, başka birisi de yapıyı kuruyor. Herkes yapıyı nasıl kurduğuna dikkat etsin.

11Çünkü hiç kimse atılmış olan­dan başka temel atamaz. Bu temel İsa Mesih'tir.

12Bu temel üzerine yapı ku­ran kim olursa olsun, altın, gümüş, değerli taş, odun, saman, anız kullanabilir.

13Herkesin yaptığı iş ortaya çı­kacak. Çünkü yapılanlar o gün açıkça görülecek. Ateş aracılığıyla açığa çı­karılacak. Herkesin nasıl iş yaptığını ateş sınayacak.

14Kimin kurduğu yapı kalıcıysa, o kişi karşılığını alacak.

15Öte yandan, kimin yaptığı iş yanıp giderse, o kişi zararını çekecek. Ama kendisi kurtulacak. Ne var ki, bu kur­tuluş ateşten geçercesine olacak.

 

Tanrı'nın Kutsal Tapınağı

16Tanrı'nın Tapınağı olduğunuzu ve Tanrı Ruhu'nun sizde konut kurduğunu bilmiyor musunuz?

17Kim Tanrı'nın Tapınağı'nı yok ederse Tanrı da onu yok edecektir. Çünkü Tanrı Tapınağı kutsaldır. Bu tapınak sizler­siniz.

18Hiç kimse kendini kandırmasın. Aranızdan biri içinde bulunduğumuz çağın ölçüleriyle bilgelik taslıyorsa, akılsızlığı benimsesin ki, bilge olabil­sin.

19Çünkü bu dünyanın bilgeliği Tanrı katında akılsızlıktır. Çünkü şöy­le yazılmıştır: "O, bilgeleri kendi kurnazlıklarında yakalar."

20Yine şu yazılmıştır: "Rab bilgelerin düşüncelerinin boş olduğunu bilir."

21Bu nedenle, hiç kimse insanlarla övünmesin. Çünkü her şey sizindir;

22Pavlus olsun, Apollos olsun, Kifas olsun, dünya olsun, yaşam olsun, ölüm olsun, şimdiki yaşam olsun, gelecek zaman olsun, tümü de sizindir.

23Siz ise Mesih'insiniz, Mesih de Tanrı­nındır.

 

3:19 Eyü.5:12,13.

3:20 Mez.94.11 


Başlangıç