Matta Markos Luka Yuhanna Habercilerin İşleri Romalılar 1. Korintliler 2. Korintliler Galatyalılar Efesliler Filipililer Koloseliler 1. Selanikliler 2. Selanikliler 1. Timoteyus 2. Timoteyus Titus Filimon İbraniler Yakup 1. Petrus 2. Petrus 1. Yuhanna 2. Yuhanna 3. Yuhanna Yahuda Vahiy

1. Korintliler

İlahlara Kesilen Kurbanlar

8Şimdi de yalancı ilahlara kesilen kurbanlar sorununa geçelim: De­diğimiz gibi, hepinizin bilgisi yerin­dedir. Bilgi böbürlendirici, sevgi ise yapıcıdır.

2Bir şey bildiğini sanan biri, nasıl bilmesi gerektiğini bilmedi­ğinden, daha hiçbir şey bilmiyor de­mektir.

3Ama kim Tanrı'yı severse, Tanrı da onu bilir.

4Yalancı ilahlara kesilen kurban etini yemek sorununa gelince: "Bu dünyada yalancı ilahın bir hiç oldu­ğunu" ve, "Tek Tanrı'dan başka Tanrı olmadığını" biliriz.

5Çünkü her ne ka­dar gökte ya da yerde kendilerine ilah denenler varsa da -gerçekten de bir­çok ilah, birçok egemen güç bulun­maktadır-

6bizim için tek Tanrı var­dır: Her şeyin kendisinden oluştuğu Baba. Bizler de O'nun için yaşamak­tayız. Ve tek Rab olarak İsa Mesih vardır. Her şey O'nun aracılığıyla oluş­tu; biz de O'nun aracılığıyla varız.

7Ne var ki, bu bilgi herkese özgü değildir. Bazıları şu ana dek yalancı ilahlara alışkanlıkları yüzünden, eti ya­lancı ilahlara kesilen sunuyu yer gibi yemektedirler. Vicdanları da zayıf ol­duğundan, lekelenmektedir.

8Kuşku­suz, yiyecek bizi Tanrı gözünde beğe­nilir kılamaz. Yemezsek bir şey yitir­miş olmayız, yersek de hiçbir şey ka­zanmış sayılmayız.

9Yalnız dikkat edin, bu özgürlüğünüz zayıf kişilerin güna­ha sürüklenmesine yol açmasın.

10Çünkü biri, bilgili olan seni bir yalancı ilahın tapınağında sofraya oturmuş gö­rürse, vicdanı da zayıfsa, kesilen sunuları yemeye teşvik edilmiş olmaz mı?

11Böylece senin bilgin, Mesih'in kendisi için öldüğü zayıf bir kardeşin mahvına yol açar.

12Kardeşlere karşı böyle günah işleyerek, zayıf vicdanları­nı yaralayarak, Mesih'e karşı günah iş­lemiş olursunuz.

13Onun için, yediğim şey kardeşimi suç işlemeye sürüklüyorsa, kardeşimi suç işlemeye sürüklememek için bir daha hiç et yemeyeceğim.


Başlangıç