Matta Markos Luka Yuhanna Habercilerin İşleri Romalılar 1. Korintliler 2. Korintliler Galatyalılar Efesliler Filipililer Koloseliler 1. Selanikliler 2. Selanikliler 1. Timoteyus 2. Timoteyus Titus Filimon İbraniler Yakup 1. Petrus 2. Petrus 1. Yuhanna 2. Yuhanna 3. Yuhanna Yahuda Vahiy

1. Korintliler

Çeşitli Davalar

6İçinizden birinin öbürüne karşı bir davası olursa, kutsalları bir yana itip günahlılar önünde yargılanma ce­saretini gösterir mi?

2Dünyayı kutsal­ların yargılayacağını bilmiyor musu­nuz? Eğer dünya sizin tarafınızdan yargılanacaksa, böyle küçük sorunlar­da yargı vermeye yetersiz misiniz?

3Bu yaşamla ilgili sorunların öte­sinde melekleri bile yargılayacağımızı bilmiyor musunuz?

4Bu yaşamla il­gili sorunlara ilişkin yargı vermeniz gerektiğinde, nasıl olur da kilisenin gözünde  önemsiz  sayılanları  yargıç olarak atarsınız? 

5Utanasınız diye söylüyorum bunu. Kardeşler arasında yargılamaya yeterli bir tek bilge kişi kalmadı mı aranızda? 

6Gelgeldim, kardeş kardeşe karşı dava açıyor. Ve bu, imansızlar önünde oluyor!

7Kaldı ki, birbirinizden davacı olmanız bile sizin için düpedüz yenilgi­dir. Hakkınıza el uzatsalardı daha iyi olmaz mıydı? Hakkınızı çiğneselerdi daha iyi olmaz mıydı?

8Ama siz bu­nun tam tersini yapıyorsunuz: Hakka el uzatıyorsunuz ve başkasının hak­kını çiğniyorsunuz. Hem de bunu kar­deşlere karşı yapıyorsunuz!

9Günahkârların Tanrı'nın Hükümranlığı'nı miras almayacaklarını bil­mez misiniz? Aldanmayın. Fuhuş yapanlar, yalancı ilahlara tapanlar, zina edenler, oğlanlar, oğlancılar,

10hırsızlar, açgözlüler, sarhoşlar, sövücüler, soyguncular Tanrı'nın Hükümranlığı­nı miras almayacaklar.

11Bazılarınız böyleydiniz. Ama Rab İsa Mesih'in adıyla, Tanrımız'ın Ruh'u aracılığıyla yıkanıp arıtıldınız, kutsal kılındınız, doğrulukla donatıldınız.

 

Cinsel Paklık

12Benim için her şey yasaldır, ama her şey yararlı değildir. Kuşkusuz, her şey yasaldır; ama hiçbirinin boyundu­ruğu altına girmeyeceğim.

13Yemek­ler mide içindir, mide de yemekler için. Tanrı mideyi de, yemekleri de orta­dan kaldıracaktır. Beden de zina için değildir, Rab içindir. Rab de beden içindir.

14Rab'bi dirilten Tanrı, kendi gücüyle bizleri de diriltecektir.

15Bedenlerinizin Mesih'in üyeleri olduğunu bilmiyor musunuz? Öyley­se, Mesih'in üyelerini alıp bir fahişe­nin üyeleri mi yapayım? Kesinlikle hayır!

16Yoksa bir fahişeyle ilişki ku­ranın, onunla tek beden olduğunu bil­miyor musunuz? Çünkü şöyle yazı­lıdır: "İkisi tek beden olacak."

17Rab'le ilişki kuran da O'nunla tek ruh olmuştur.

18Fuhuştan kaçının. İnsanın işlediği başka her günah be­den dışıdır. Ama fuhuş yapan kendi bedenine karşı günah işler.

19Üstelik bedeninizin sizlerde bulunan Kutsal Ruh'un  tapınağı  olduğunu  bilmiyor musunuz? Bu Ruh size Tanrı tarafın­dan verilmiştir. Kendi kendinizin de­ğilsiniz.

20Bir bedel karşılığında satın alındınız. Öyleyse Tanrı'yı bedeniniz­de yüceltin.

 

6:16 Yar.2:24.    


Başlangıç