Matta Markos Luka Yuhanna Habercilerin İşleri Romalılar 1. Korintliler 2. Korintliler Galatyalılar Efesliler Filipililer Koloseliler 1. Selanikliler 2. Selanikliler 1. Timoteyus 2. Timoteyus Titus Filimon İbraniler Yakup 1. Petrus 2. Petrus 1. Yuhanna 2. Yuhanna 3. Yuhanna Yahuda Vahiy

1. Korintliler

İsa Mesih'in Hizmetinde

4İnsanlar bizleri Mesih'in hizmet­kârları, Tanrı sırlarının kâhyaları olarak düşünsünler.

2Bir kâhyada ara­nan özellik güvenilir biri olmasıdır.

3Siz ya da herhangi bir insan kurulu tarafından yargılanmak benim için pek önemli değil. Ben de kendimi yar­gılamıyorum.

4Çünkü kendimde hiç­bir şey görmüyorum. Ama bu beni ak­lamaz. Benim yargıcım Rab'dir.

5Bu nedenle Rab'bin gelişine dek bekleyin, zamanından önce hiçbir konuda yargı yürütmeyin. O, karanlığın gizli kapaklı yönlerini aydınlığa çıka­racak ve yüreklerdeki tasarıları açığa vuracak. İşte o zaman herkes kendisi­ne yaraşan övgüyü Tanrı'dan alacaktır.

6Kardeşlerim, size örnek olsun di­ye bütün bunları kendime ve Apol­los'a uyguladım. Öyle ki, bize baka­rak Yazılı Olan'ın dışına çıkmamayı, birini öbürüne karşı benimseyip böbürlenmemeyi öğrenesiniz.

7Çünkü kim seni başkasından üstün kılabilir? Tanrı'dan almadığın neyin var? Ma­dem aldın, öyleyse niçin almamış gibi övünüyorsun?

8Zaten dilediğinizi aldınız, zenginliğe kavuştunuz. Biz olmadan kral oldunuz. Ne iyi olurdu krallık süreydiniz! Biz de sizlerle krallık ederdik.

9Çünkü, bana öyle geliyor ki. Tanrı biz habercileri ölüme sürüklenenler gibi en geri sırada sergiledi. Dünyaya, meleklere, insanlara seyirlik oyun olduk.

10Bizler Mesih yararına akılsız kişileriz, ama sizler Mesih'te akıllısınız. Biz zayıfız, ama siz güçlüsünüz. Siz onurlusunuz, ama biz hor görülenleriz.

11Şu ana dek açız, susuzuz, çıplağız, itilip kakılmaktayız, evsiz barksızız.

12Ellerimizle çalışan emekçileriz. Sövülürken kutsuyoruz, saldırıya uğrarken sabrediyoruz,

13aşağılanırken tatlılıkla karşılık veriyoruz. Dünyanın süprüntüsü olduk. Şu ana dek her şeyin tortusuyuz.

14Bunları sizi utandırmak için yaz­mıyorum. Sevgili çocuklarım olan siz­lere öğüt vermek için yazıyorum.

15Mesih yolunda sayısız eğitmeniniz bile olsa, birçok babanız olamaz. Çünkü Mesih İsa'da, Sevindirici Haber aracılığıyla sizlere ben baba oldum.

16Onun için, size yalvarırım, benim gibi olun.

17İşte bu yüzden Timoteos'u size gönderdim.. O, Rab'de sevi­len ve kendisine güvenilen çocuğumdur. Mesih İsa'ya bağlılık kurallarımı -her yerde, her kilisede öğrettiğim yolları- Timoteos size anımsatacaktır.

18Kimileri yanınıza gelmeyecekmişim gibi böbürlendiler.

19Rab isterse, yakında yanınıza geleceğim ve böbür­lenenlerin laflarının değil, güçlerinin ne olduğunu göreceğim.

20Tanrı'nın Hükümranlığı sözle değil, güçle beli­rir.

21Ne istiyorsunuz? Size elimde değnekle mi, yoksa sevgi ve yumuşak huylulukla mı geleyim?


Başlangıç