Matta Markos Luka Yuhanna Habercilerin İşleri Romalılar 1. Korintliler 2. Korintliler Galatyalılar Efesliler Filipililer Koloseliler 1. Selanikliler 2. Selanikliler 1. Timoteyus 2. Timoteyus Titus Filimon İbraniler Yakup 1. Petrus 2. Petrus 1. Yuhanna 2. Yuhanna 3. Yuhanna Yahuda Vahiy

1. Korintliler

Ahlaksızlıktan Kaçın

5Aranızda zina olduğu açık açık duyuluyor. Hem de öylesine bir zina ki, uluslar arasında bile eşine rast­lanmaz! Adam babasının karısıyla ya­şıyor.

2Siz de yas tutacak yerde bu­nunla böbürleniyorsunuz. Bu işi yapanın aranızdan atılması gerekmez miy­di?

3Bana gelince, bedenimle olmasa bile ruhumla aranızda olduğumdan, aranızdaymışım gibi bu işi yapanı Rab İsa adıyla yargıladım.

4Toplandığınızda, ruhum da sizlerle birlikteyken, Rabbimiz İsa'nın gücüyle

5bu adam bedeninin yargılanması için şeytana teslim edilsin. Öyle ki, Rab'bin Günü'nde ruhu kurtulabilsin.

6Övüncünüz gereksizdir. Azıcık mayanın tüm hamuru mayaladığını bilmiyor musunuz?

7Eski mayayı kaldı­rıp atın ki, yepyeni bir hamur olası­nız. Doğrusunu isterseniz, siz maya­dan arısınız. Çünkü Fısıhımız Mesih kurban edildi.

8Öyleyse, bayramı eski mayayla, kötülük ve kurnazlık mayasıyla kutlamaya çalışmayalım. Tersi­ne, temiz yürekle ve gerçeğin maya­sız ekmeğiyle bayramı kutlayalım.

9Mektubumda size zina edenlerle yakınlık kurmamanızı yazdım.

10An­cak bu dünyada yaşayan zina edenler­den, açgözlülerden,   soygunculardan ya da yalancı ilahlara tapanlardan söz etmiyorum. Öyle olsaydı, dünyadan elinizi-eteğinizi   çekmeniz  gerekirdi.

11Size kendisiyle yakınlık kurmama­nızı yazdığım kişi, kardeş diye bilinir­ken zina eden, açgözlülüğüyle tanı­nan, yalancı ilahlara tapan, sövücü, sarhoş ya da soyguncu kişidir. Böyle biriyle yemek bile yemeyin.

12İnanlı­lar topluluğunun dışındakileri yargıla­mak bana mı düştü? Ama topluluğun içindekileri yargılama görevi size düşmez mi?

13Topluluk dışındakileri Tanrı yargılayacak. Siz kendi aranız­daki kötü kişiyi içinizden atın.

 

5:7 Çık.12:21; 13:7; Yşa.53:7.

5:13 Yas.13:5;17:7;22:24. 


Başlangıç